Sosyal Medya

Dünya

Çin’in Teklemekan zulmü

Çin’den kaçtıktan sonra Tayland’da gözaltına alınan biri 4 aylık bebek 17 Uygur Türkü’nün dramı sürüyor. Bangkok’ta mahkeme, Teklemekan ailesinin tutukluğunun devamına karar verdi.



DoÄŸu Türkistan'da Çin'in baskı ve zulmünden kaçarken geçtiÄŸimiz yılın nisan ayında Tayland'da polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan Uygur Türkleri'nin bu ülkedeki yargılamasına devam edildi. Taylant'ın baÅŸkenti Bangkok'ta görülen duruÅŸmada biri 4 aylık bebek 17 Uygur Türkü sanık olarak bulundu. Mahkemeye Çin elçiliÄŸinden kimsenin katılmaması akıllarda soru iÅŸareti bıraktı. Tayland mahkemesi, esir tutulan Teklemekan ailesinin tutukluÄŸunun devamına karar verdi.

BU ADİL DEĞİL
Çin'in Uygur vatandaÅŸları için aldığı tutuklama kararını eleÅŸtiren DoÄŸu Türkistanlılar Dayanışma ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi Genel BaÅŸkanı Seyit Tümtürk “24 Mart'ta yapılan duruÅŸmaya Çin elçiliÄŸinden 8 kiÅŸi katılırken, cuma günkü celseye Çin'den kimse katılmadı. Alınan karar Uygur kardeÅŸlerimizin aleyhine oldu. Biz bunu hayretle karşılıyoruz. Bu karar, kapılı kapılar ardında alınmış bir karar” dedi. Çin'in baskılarıyla alınan kararın adil olmadığını söyleyen Tümtürk, kararı reddedeceklerini söyledi. Tümtürk, “Teklemekan ailesinin avukatlarıyla birlikte bir üst mahkemeye müracaat edip alınan karara itiraz
edeceÄŸiz. Uygur kardeÅŸlerimizin hakkını aramaya devam edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.